Mina sidor

Nyheter

2018-05-04

Varbergsortens Elkraft och Varbergsorten Elförsäljning har med anledning av den nya dataskyddsförordningen (som träder i kraft 25 maj 2018):

1. ändrat rutiner för behandling av personuppgifter och

2. justerat de allmänna avtalsvillkoren för näringsidkare både avseende elhandel och elnät.

Läs mer på respektive länk ovan.

 

2018-04-24

Föreningsstämma för Varbergsortens Elkraft hålls på Grimetons Världsarv, tisdag den 8 maj kl. 19.00.

Alla medlemmar är välkomna att deltaga på stämman, dock har endast valda fullmäktige rösträtt.

Före stämman sker en guidad visning av Världsarvet med start kl. 18.00, för den intresserade.

Välkomna!

2018-01-30

Den 1 januari 2018 flyttas kostnaden för energiskatt från din elhandelsfaktura till din elnätsfaktura, efter ett riksdagsbeslut.

Flytten av skatten innebär inga ökade kostnader för dig som kund, bara att skatten flyttas till elnätsfakturan istället för elhandelsfakturan.

Merparten av våra kunder, som har Varbergsortens Elkraft som nätägare och Varbergsortens Elförsäljning som elleverantör, kommer inte att märka någon stor skillnad, då el och nät samdebiteras på samma faktura. Den enda skillnaden är att kostnaden för energiskatt flyttas till en annan del av fakturan än tidigare.

Energiskatten är från 1 januari 2018 33,1 öre/kWh. Läs mer om energiskatten på Varbergsortens hemsida eller på Skatteverkets hemsida. 

 

2018-01-26

Vi har sedan årsskiftet påbörjat byten av elmätare för att klara av framtidens tuffare krav som ställs. Samtliga våra kunders elmätare kommer att bytas ut under en treårsperiod 2018-2020.

De nya mätarna är smartare än de gamla och kommer bland annat att mäta och överföra elförbrukningen timme för timme. Vi kommer även att kunna mäta elkvaliteten på ett bättre sätt, vilket kommer att hjälpa oss att förbättra vårt elnät.

Vi har valt Aidon som leverantör av de nya elmätarna. De använder radioteknik för att överföra information - en annan teknik än den som används på våra gamla elmätare som går via elnätet.

 

 

2017-11-10

Nu finns det fyra laddstolpar att använda för att ladda sin elbil i vårt nätområde. Laddstolparna finns på följande platser:

  • Trönninge skola / Tresteget (2 stolpar finns här)
  • Vidhögehallen i Veddige (sim-/sporthall)
  • Åkulla Friluftsgård

 

Laddstolparna har två uttag á 22 kW per stolpe (typ 2) och är kopplade till laddnätverket InCharge. Det kostar 1,50 kr/kWh och betalning kan ske antingen via InCharge mobilapp eller RFID (beställ kostnadsfritt laddkort).

Klimatklivet är delfinansiärer av laddstolparna.

Välkommen att ladda din elbil!

 

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.