Mina sidor

Nyheter

2020-02-10

Under söndagskvällen drog stormen Ciara in över Halland. För att kunna hantera eventuella strömavbrott ökade vi vår bemanning, både på driftledningssidan och med antal montörer i beredskap.

Trots att en del av våra kunder drabbades av strömavbrott klarade vi oss från alltför stora påfrestningar på elnätet. Framförallt var det träd som föll över ledningar som orsakade avbrotten.

Torbjörn Nordgren, elnätschef:

”Idag märker vi att allt arbete som har lagts ner tillsammans med fiberföreningar har gett resultat, dvs att vi har ersatt oisolerade luftledningar med jordkabel. Vi har dock elledningar på vissa sträckor som ännu inte är isolerade - ca 400 kunder drabbades i Sällstorp, Grimmared av elavbrott vid två tillfällen på ca 1,5 tim under gårdagen. Även 215 kunder i Öxnevalla drabbades av tre korta avbrott på ca 5 minuter. Under dagen kommer luftledningarna i området att besiktigas".

 

Träd på ledning

Vi är tacksamma för all information om träd som ligger på eller lutar mot ledning. Ser du något, kontakta kundtjänst 0340-646400

 

2020-02-09

Hårda vindbyar väntas i Halland under söndag eftermiddag, kulmen med stormbyar väntas mellan kl.18-21. Vi har förstärkt med extra beredskapspersonal för att minimera evetuella avbrottstider. Uppdateringar kring avbrott sker kontinuerligt via vår hemsida. 

2020-01-29

Nu säljer Varbergsortens Elkraft två tredjedelar av sitt innehav i Varbergsortens Vind ekonomisk förening. 

Varbergsortens Elkraft äger idag 25 % av vindandelarna i vindföreningen, men minskar nu sitt ägande till 10 % för att möjliggöra för fler medlemmar i Varbergsortens Elkraft att köpa vindandelar.

Varbergsortens Vind har 230 medlemmar med total 2 600 vindandelar. Läs mer om vindföreningen här.

Ett erbjudande om att köpa vindandelar skickas med brev i första veckan i februari till samtliga 2 800 medlemmar i Varbergsortens Elkraft. 

2019-11-25

Från och med den 1 januari 2020 höjs energiskatten på el med 0,6 öre/kWh, från 34,7 öre/kWh till 35,3 öre/kWh exkl moms (44,13 öre/kWh inkl. moms).

2019-05-21

Styrelsen i Varbergsortens Elkraft Ekonomisk Förening har fattat beslut om justerade elnätpriser från och med 1 juli 2019.

Prisjusteringen genomförs på den fasta delen av nätavgiften för säkringskunder och på effektavgiften för effektkunder. Den rörliga överföringsavgiften är oförändrad jämfört med tidigare. Prisjusteringen innebär en total höjning av nätavgiften, med i genomsnitt 3,5 % för våra kunder.

Prisjusteringen genomförs på grund av ökade kostnader för byggnation och underhåll av vårt elnät.

De nya priserna återfinns här. Kontakta kundservice om du har frågor på de nya priserna.

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.