Mina sidor

Nyheter

2021-03-29

Ordinarie föreningsstämman för Varbergsortens Elkraft ek. för. hålls den 15 juni kl. 19.00 i Veddige Idrottshus. 

Fullmäktige får en skriftig kallelse till stämman.

2021-01-04

Vi ökar vår satsning på förnybar energi och har förvärvat ytterliga två vindkraftverk från 1 januari. Verken är av typ Enercon och ligger utanför Falköping.

Läs mer om verken här. 

.

2020-12-22

Varbergsortens Elkraft och SURV Fibernät har gjort en överenskommelse om att Varbergsorten övertar SURV:s fibernät från den 1 februari 2021. Surv:s fibernät har ca 130 st medlemmar och återfinns i området omkring Sällstorp, söder om Veddige.

Sedan tidigare äger vi på Varbergsorten ett fibernät nordost om Veddige med drygt 100 kunder och tillökningen med SURV:s fibernät gör att vi mer än fördubblar antalet fiberkunder. Vår ambition är att på sikt utöka fiberverksamheten inom vårt verksamhetsområde.

2020-10-15

I samarbete med Nexans (kabeltillverkare) har vi på Varbergsorten spelat in en film över hur kabelförläggning genom plöjning går till.

Klicka på länken för att se filmen. FILM

2020-09-08

Får du erbjudande om att byta elhandlare via telefon? Var extra försiktig, be att få erbjudandet skriftligt och läs noga igenom avtalsvillkoren innan du tackar ja. Just nu får Energimarknadsinspektionen (Ei) många klagomål om att aktörer via telefonförsäljning uppger att de samarbetar med kundens befintliga elleverantör eller elnätsföretag trots att detta inte stämmer.

Med anledning av detta vill vi på Varbergsortens Elkraft ek. för. och Varbergsortens Elförsäljning AB förtydliga att vi inte samarbetar med någon annan elleverantör.

Energimarknadsinspektionen (Ei) får in relativt många klagomål från både privatpersoner och företag som känner sig lurade av telefonförsäljare. Det kan till exempel handla om att telefonförsäljaren genomfört ett byte av elhandlare mot ens vilja, att det nya elavtalet har orimligt lång uppsägningstid eller att man varit tvungen att betala en depositionsavgift.

Som kund är det därför bra att vara uppmärksam och känna till sina rättigheter. Som privatperson har du enligt lag rätt att ångra dig upp till 14 dagar efter att du ingått ett avtal. Småföretagare däremot omfattas inte av samma konsumenträttigheter som privatpersoner.

– Det finns ingen ångerrätt för företag och heller inget krav på att ett avtal måste vara skriftligt. Det är därför viktigt att du som är företagare tar reda på vad det är du tackar ja till. Annars kan det bli så att du sitter fast i ett avtal som du inte vill ha. Småföretagare har inte samma skydd som konsumenter och inte heller samma möjligheter att få hjälp vid tvistelösning, som till exempel att ta sitt ärende till Allmänna reklamationsnämnden. Företagare måste själv driva tvisten i domstol vilket kan vara dyrt och ta mycket tid, säger Sanna Westman Carling, analytiker på Energimarknadsinspektionen.

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.