Mina sidor

Elmätaren

Vi läser av din elmätare minst en gång i månaden med hjälp av fjärravläsning. Fakturan baseras på den mängd el du förbrukat.

Fjärravlästa elmätare - Huvudströmbrytaren måste vara påslagen
För att fjärravläsningen skall fungera måste elmätaren vara spänningssatt. Är huvudströmmen till ditt boende bruten kan vi inte få in några värden och du kan då få en beräknad faktura från oss. Bryt istället strömmen med "Kunds huvudbrytare", för nya timmätta elmätare (AIDON) använd brytaren på mätaren, knappen till vänster. Håll brytarens tryckknapp intryckt 1 sekund. För att slå till strömmen igen tryck åter på knappen 1 sekund - är du osäker kontakta oss.
 

Elmätaren så fungerar den
Här hittar du manualer till våra elmätare. Har du ändå frågor kring mätarna är du välkommen att kontakta vår kundservice på 0340-64 64 00.

Manual AIDON elmätare, ny mätare 2018-

Manual AIDON Electric power meter, new meter 2018- (english version)

Manual Itron/Actaris elmätare

Manual EDMI elmätare

Utbyte av elmätare år 2018 till 2022

Med start 2018 påbörjades utbyte av samtliga våra elmätare. Bytet görs för att klara av framtida krav som ställs på elmätare. Vi beräknar att utbyte kommer att pågå fram till år 2022.

Med de nya elmätarna mäts energiförbrukningen timme för timme och att vi kommer med dem att få ökade möjligheter att utvärdera elkvaliteten i elnätet.

Som kund kan du logga in på Mina sidor och se din förbrukning timme för timme, efter att du har fått den nya mätaren. Länk till Mina sidor återfinns högst upp till höger på hemsidan.

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.