Mina sidor

Ska du gräva? 

Om du ska utföra arbete som innebär att du behöver gräva eller borra i marken är det viktigt att veta var elkablarna ligger. Beställ en kabelanvisning så att du inte skadar dig själv eller eventuella nedgrävda kablar.

Beställ kabelanvisning via ledningskollen minst 5 arbetsdagar i förväg så utför vi anvisningen utan kostnad. Eventuella merkostnader i samband med utsättningen, tex trafikavstängning, frånkoppling av ledning etc. faktureras beställaren.

Ledningskollen är en webbtjänst där du som planerar att gräva kan få besked om vilka ledningsägare som har infrastruktur (ledningar, kablar eller annan utrustning) nedgrävd på den plats där du skall gräva. En kontakt når alla ledningsägare som är anslutna till Ledningskollen. Systemet hanterar din förfrågan om ledningsanvisning till alla ledningsägare som är berörda.

I Ledningskollen begär du kabelanvisning/ledningsanvisning genom att rita in var du ska gräva och får omgående svar om vilka som kan ha ledningar där du ska gräva. Det är gratis att använda Ledningskollen.

Klicka här för att komma till Ledningskollen

Enmetersregeln
Ledningar markeras oftast med en centrumlinje, men ligger i verkligheten som utbredda stråk. Kring ledningens förväntade läge måste man gräva med handverktyg. Om inte ledningen påträffas ska man fortsätta att gräva med handverktyg på en meter vardera sidan om markeringen. Påträffas ej stråket då heller kontakta omgående Varbergsortens Elkraft.

Om olyckan är framme
Om du gräver av en kabel och inte sökt kabelanvisning blir du ersättningsskyldig för uppstående skador. Kabelanvisning vid vattenläckor och andra akuta jobb är kostnadsfria om du själv inte orsakat skadan.

Akuta ärenden hela dygnet: 0340-64 64 05

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.