Mina sidor

Elnätpriser

Inom Varbergsortens Elkrafts elnätsområde är det vi som äger ledningarna i luften och kablarna i marken. Elnätsavgiften går till drift, underhåll och förnyelse av de ledningar som transporterar elen hem till dig.

Vi har två typer av abonnemang, baserat på säkringsstorlek eller effekt.

Säkringsabonnemang betalas av alla med huvudsäkring upp till 63 A. Du betalar en fast avgift per år baserat på din huvudsäkrings storlek samt en rörlig avgift för varje kWh som vi överför till dig.

Effektabonnemang betalas av alla med huvudsäkring större än 80 A. Du betalar då en fast avgift per år, en månadseffektavgift, en högbelastningseffektavgift samt en rörlig avgift för varje kWh.

Läs om våra villkor och avgifter:

Nätprislista, gäller från 2019-07-01

Normalt justerar vi elnätspriserna den 1 juli varje år. I rådande corona tider har vi beslutat att att inte göra någon prisjustering och elnätspriserna kommer därmed att vara oförändrade under hela år 2020.

För information om nyanslutning och ändring av befintligt abonnemang, Elanslutning

Tillsyn av elnätpriser

Energimarknadsinspektionen är tillsynsmyndighet och kontrollerar att du som vår kund har ett skäligt elnätspris. Vill du läsa mer om kontrollen av elnätspriser? Gå in på Energimarknadsinspektionen.

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.