Mina sidor

Prisrekommendationer och historik

2019-07-03

Det har varit riklig nederbörd över Nordens magasinsområden för vattenkraft de senaste månaderna. Detta har fyllt på kraftverkens magasin både i Sverige och Norge som nu är fyllda till strax över normal nivå för årstiden. Detta har medfört att både det rörliga och det fasta elpriset på 1 år har gått ned kraftigt den senaste tiden.

Fast elpris på 3 år har inte lika stark koppling till fyllnadsgraden i vattenmagasinen utan en starkare koppling till elpriserna i Europa som i sin tur styrs av priset på kol och utsläppsrätter. Fast elpris 3 år har inte fallit lika mycket i pris, men är fortsatt billigare än fast pris 1 år.

Rekommendation
Vi har ett osäkert läge över vilket håll elpriserna kan ta vägen i framtiden. Om du vill slippa oroa dig för elprisernas utveckling så rekommenderar vi att binda elpriset. Fast elpris 3 år är fortsatt det billigaste alternativet.
Vill du vänta och se om priserna fortsätter ytterligare ned så rekommenderar vi att ligga på rörligt pris och bevaka utvecklingen av elpriserna.
 

I grafen nedan visas prisutvecklingen de senaste åren, för Rörligt pris och Fast pris 3 år i elområde 3, exklusive moms.

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.