Mina sidor

Prisrekommendationer och historik

2019-08-29

Efter mycket nederbörd under maj och juni månad så var juli en torr månad och vi fick se stigande elpriser. I augusti har vi dock återigen fått mycket nederbörd och elpriserna har återigen sjunkit. Kraftverkens magasin är nu fyllda till normal nivå för årstiden.

Indikationer på en konjunkturnedgång i Europa har gjort att priset på kol och utsläppsrätter har sjunkit vilket även det påverkar elpriserna nedåt.

Fast elpris på 3 år har inte lika stark koppling till fyllnadsgraden i vattenmagasinen utan en starkare koppling till elpriserna i Europa som i sin tur styrs av priset på kol och utsläppsrätter. Fast pris 3 år är fortsatt billigare än fast pris 1 år.

Rekommendation
Om du vill slippa oroa dig för elprisernas utveckling så rekommenderar vi att binda elpriset. Fast elpris 3 år är fortsatt det billigaste alternativet.
Vill du ha möjlighet att ta del av eventuellt lägre priser framöver så rekommenderar vi att ligga på rörligt pris och bevaka utvecklingen av elpriserna.
 

I grafen nedan visas prisutvecklingen de senaste åren, för Rörligt pris och Fast pris 3 år i elområde 3, exklusive moms.

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.