Mina sidor

Prisrekommendationer och historik

2019-09-26

Den nederbördsrika vädertypen har fortsatt att ge regn även under september. Tillrinningar till magasinen har varit stora och trots ökad produktion har magasinsinnehållet ökat både i Sverige och Norge. Den hydrologiska balansen är nu lite drygt normal. Vindkraftverk byggs i en snabb takt och under hösten är det många som tas i drift.

Indikationer på en konjunkturnedgång i Europa har gjort att priset på kol och utsläppsrätter har sjunkit vilket påverkar elpriserna nedåt.

Fast elpris på 3 år har inte lika stark koppling till fyllnadsgraden i vattenmagasinen utan en starkare koppling till elpriserna i Europa som i sin tur styrs av priset på kol och utsläppsrätter. Fast pris 3 år är fortsatt billigare än fast pris 1 år.

Rekommendation
Om du vill slippa oroa dig för elprisernas utveckling så rekommenderar vi att binda elpriset. Fast elpris 3 år är nu det billigaste alternativet.
Vill du ha möjlighet att ta del av eventuellt lägre priser framöver så rekommenderar vi att ligga på rörligt pris och bevaka utvecklingen av elpriserna.
 

I grafen nedan visas prisutvecklingen de senaste åren, för Rörligt pris och Fast pris 3 år i elområde 3, exklusive moms.

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.