Mina sidor

Prisrekommendationer och historik

2020-06-26

Den hydrologiska balansen i de nordiska vattenmagasinen är fortsatt stark efter den milda och nederbördsrika vintern.

Både de fasta och rörliga elpriserna sjönk kraftigt under inledningen av året och har nu stabiliserats på en låg nivå, även om vi har sett en viss återgång till höge priser den senaste tiden. De rörliga priserna under 2020 har varit de lägsta på många år.

Prisutvecklingen framåt drivs främst av vädret (temperatur, vind och nederbörd) och bränslepriser. Covid-19 pandemin har inte haft så stor påverkan på elpriserna hittills utan det är i första hand den goda hydrologin som har inverkat på det stora prisfallet hittills.

Rekommendation
Om du vill ha möjlighet att nyttja de låga rörliga elpriserna ska du välja Rörligt pris. De rörliga priserna kommer med stor sanolikhet att vara låga under sommar och höst. Till vintern är det lite mer osäkert hur de utvecklar sig. Om du väljer Rörligt pris bör du hålla koll på hur priserna utvecklar sig framöver. Om du vill slippa oroa dig för elprisernas utveckling så är det ett bra läge att säkra sitt elpris nu, då även de fasta priserna är relativt låga jämfört med tidigare år. Vi rekommenderar Fast pris 3 år om du vill binda elpriset.
 

I grafen nedan visas prisutvecklingen de senaste åren, för Rörligt pris och Fast pris 3 år i elområde 3, exklusive moms.

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.