Mina sidor

Laddstolpar för elbil

Vi på Varbergsorten har satt upp 6 st laddstolpar i vårt område, där du kan ladda din elbil. Stolparna är så kallade semi-snabbladdare med 2 uttag i varje stolpe på 22 kW per uttag. Våra stolpar är delvis finansierade via bidrag från Klimatklivet och finns på följande platser:

  • Simhallen i Veddige - 1 stolpe
  • Åkulla Friluftsgård - 2 stolpar
  • Trönninge skola - 2 stolpar
  • Horredshallen - 1 stolpe


Avgifter och betalsystem
Kostnaden för att ladda elbilen i Varbergsortens stolpar är 2,00 kr/kWh inkl. moms. Vi är anslutna till InCharge laddsystem och du kan ladda med en laddbricka eller via en app i mobilen. Appen laddas ner där appar finns och en laddbricka kan du beställa på InCharges hemsida.

På den senaste laddstolpen (Horredshallen) provar vi ett nytt betalsystem via Park+Charge. Avgiften är 20 kr/timme inkl. moms vid direktbetalning (sker via QR-kod samt betalkort). Använder du ett laddkort/tag är avgiften 2,00 kr/kWh inkl. moms. Beställ ditt laddkort på Park+Charges hemsida.

Snabbladdning
Vill du snabbladda din elbil så är det möjligt inom vårt område, på Varberg Nord motet vid E6. Båda laddarna återfinns vid parkeringsplatsen strax öster om Cirkle K och det är Ionity och Bee som tillhandahåller snabbladdning där.

Ladda hemma
Tänk på att det är viktigt att installera en separat laddbox i hemmet för din elbil. Vanliga eluttag är ej dimensionerade för den höga ström som krävs under lång tid för laddning av en elbil. Titta gärna på filmen om säker laddning.


Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.