Mina sidor

Engagemang

 

Vi stöttar ett stort antal lokala föreningar för att bidra till ett starkt föreningsliv i bygden

Derome BK, Frillesås Bandy, Grimeton IK, Harabäcken GK, Hofgårds GK, Horreds BTK, Horreds IF, Horreds Sportklubb, IFK Öxnevalla, Klosterfjordens GK, Kung Karl BK, Kvarnstiftelsen, Sunvära SK, Skällinge Skytteförening, Trönninge BK, Tofta GIF, Valinge IF, Varbergs BOIS, Varbergs GK, Varbergs Simklubb, Warbergs IC, Veddige Bouleklubb, Veddige BK, Veddige IBK, Veddige ungdomsskytte, Viskadalens IBK, VK Veddige, Åkulla Skidspår, Åskloster IF, Öxnevalla ungdomsgård.

 

Vi är aktiva medlemmar i Energi- och MiljöCentrum, EMC

EMC är ett regionalt företagsnätverk som har funnits sedan 2007. De arbetar bland annat för att bygga kunskap och driva projekt med energi- och miljöfokus tillsammans med näringslivet och andra regionala aktörer. Nätverket grundades av företag som insåg vikten av att ta sitt ansvar i energi- och miljöfrågor men som också såg konkurrensfördelar med en miljöprofil. Bland stiftarna finner vi några av regionens mer inflytelserika företag. Idag finns över 100 medlemsföretag som är verksamma mellan Laholm och Göteborg eller nationellt.

En stor del av EMC:s uppdrag är att skapa mötesplatser och tillfällen för medlemmarna och övriga intressenter att utbyta erfarenheter. Detta sker genom frukostseminarier och konferenser som vi arrangerar i egen regi eller i samverkan. Därför anser vi oss vara näringslivets främsta regionala nätverk för klimateffektiv affärsutveckling.

 

Vi samarbetar med Natur & Miljöboken - ett läromedel i miljökunskap

Syftet med Natur & Miljöboken är att ge uppväxande generationer bra natur- och miljökunskaper och på så sätt skapa förutsättningar för en bättre framtida miljö.

Genom samverkan med kommuner, företag och organisationer kan Natur & Miljöboken ges ut kostnadsfritt till grundskolans årskurs 4-6. Målet är att alla landets elever i åldern 10-12 år ska få en Natur & Miljöbok. Visionen är att ge miljöutbildning åt världens barn.

Bakom den årliga utgivningen av 240 000 böcker står Svenska Kunskapsförlaget AB, ett helt oberoende och opolitisk företag, grundat 1993. Besök gärna kunskapsforlaget.se för mer information.

 

Vi stödjer Team Rynkeby - God Morgon

Team Rynkeby - God Morgon är en del i ett europeiskt välgörenhetsprojekt som varje år samlar in pengar till barn med cancer och deras familjer. Deltagarna är organiserade i olika lag som gemensamt cyklar ner till Paris.

Läs mer om Team Rynkeby och deras arbete mot barncancer.

 

Vi stödjer Nattvandrarna

Nattvandrarna är en ideell organisation för lokala grupper och föreningar. Syftet med nattvandring är att det ska finnas vuxna förebilder, medmänskligt stöd och social trygghet bland unga människor när de rör sig ute på kvällar och nätter. Nattvandrarnas närvaro förebygger också kriminalitet som skadegörelse, våld och drogmissbruk.

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.